V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1472 klicev. Med 513 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bila med drugim prijavljena tudi 101 prometna nesreča, 65 kršitev javnega reda in miru ter 80 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 89 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 8 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo 2 voznika na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 46 intervencij na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 30 tatvin, 20 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 ponarejanja denarja, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 grožnji, ponarejanje listin in povzročitvi telesnih poškodb ter 1 rop. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprave Maribor in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 49 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 45 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (31), Afganistana (7), Bangladeša (6).