V preteklih 24 urah sta bila na interventno številko Policije »113« sprejeta 1602 klica. Med 644 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 112 prometnih nesreč, 98 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 3 nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 25 nesreč z lažjimi. V preostalih 83 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 6 vozil. Pridržali smo 1 voznika na območju policijske uprave Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 64 intervencij na javnih krajih in 34 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 37 tatvin, 24 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 grožnje, ponarejanje denarja, nasilja v družini, povzročitve telesnih poškodb ter 2 ponarejanji listin. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju policijskih uprav , Ljubljana, Maribor in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 65 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 18 na območju PU Koper, 17 na območju PU Novo mesto12 na območju PU Nova Gorica, 10 na območju PU Maribor in 5 na območju PU Celje in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (32), Bangladeša (20), Irana (5).