V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1403 klice. Med 518 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 121 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru, ter 70 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 99 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 20 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 2 s hudimi.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 13 vozil in sicer 5 vozila na območju Policijske uprave Koper, 3 vozila na območju Policijske uprave Novo mesto, po 2 vozili na območju policijskih uprav Kranj in Celje, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Ljubljana.

Javni red in mir je bil kršen v 44 primerih na javnih krajih, ter 18-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Koper in Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 33 tatvin, 1 drzna tatvina, 8 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 kaznivih dejanji v zvezi s prepovednimi drogami, 4 ponarejanja listin, 4 grožnje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 35 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 8 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Ljubljana in 4 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Iraka (8), Bangladeša (5) in Irana (5).