V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1537 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 497 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 78 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 70 kaznivih dejanj.

V 75 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v dveh nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 35 intervencij na javnih krajih in 11 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 26 tatvin, 17 vlomov, 12 poškodovanja tuje stvari, štiri grožnje in ponarejanja listin, dve drzni tatvini in kaznivi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami ter ena povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje denarja in nasilje v družini. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen eni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 45 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 32 na območju Policijske uprave Koper, 12 na območju Policijske uprave Novo mesto in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (25), Pakistana (13) in Nepala (4).