V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1642 klicev. Med 582 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 17 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 90 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru, ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 74 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 1 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Ljubljana in Celje, ter zasegli 6 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 46 primerih na javnih krajih, ter 19-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 1 osebi na območju Policijske uprave Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 1 poskus uboja, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami, 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 28 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Koper, 11 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (7), Bangladeša (6) in Afganistana (5).