V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1296 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 378 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 59 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

V 53 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v petih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov so bila zasežena štiri vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 28 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, šest vlomov, tri grožnje, dve ponarejanji listin in eno nasilje v družini, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 17 na območju Policijske uprave Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (12), Afganistana (13) in Hrvaške (2).