V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1281 klicev. Med 457 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 10 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 63 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru, ter 64 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 60 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov smo zasegli 3 vozila in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 39 primerih na javnih krajih, ter 10-krat v zasebnih prostorih.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 4 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Murska Sobota in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 1 drzna tatvina, 9 vlomov, 1 rop, 6 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, 2 ponarejanji denarja in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (6), Turčijae (2) in Pakistana (1).