V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1098 klicev. Med 394 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 64 prometnih nesreč, 48 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 13 vlomov, 12 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji grožnje in nasilje v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 32 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi, na območju policijske uprave Maribor, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozila.

V 59 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 22 na območju PU Koper in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (13), Turčije (8) in Egipta (4).