V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1228 klicev. Med 463 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 13 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 79 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 78 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 68 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Murska Sobota, ter zasegli 8 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 3 na območju Policijske uprave Novo mesto, 2 vozili na območju policijskih uprav Ljubljana in Koper, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 30 primerih na javnih krajih, ter 10-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelja in sicer 2 na območju Policijske uprave Celje in 1 na območju Policijske uprave Maribor.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Koper in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 1 drzna tatvina, 19 vlomov, 2 ropa, 9 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 3 preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 grožnji, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 18 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 10 na območju PU Koper in 8 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Hrvaške (7), Kosova (4) in Irana (3).