V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije »113« sprejeli 979 klicev. Med 356 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov smo obravnavali 58 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 55 nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 10 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru smo opravili 26 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržanih je bilo 6 kršiteljev.

Med kaznivimi dejanji je bilo 24 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje grožnje, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 7 na območju PU Koper, 3 na območju PU Murska Sobota, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (7) in Kosova (3).