V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1068 klicev. Med 413 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 75 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 14 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 groženj, 5 ponarejanj listin, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja nasilja v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 27 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 4 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama, na območju policijskih uprav Maribor in Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 12 voznikom zasegli vozila.

V 67 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Koper in 3 na območju PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali državljane Irana (6), Sirije (2) in Iraka (1).