V preteklih 24 urah smo na telefonsko številko policije 113 prejeli 1379 klicev, med njimi 11 nujnih. Med 505 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, smo med drugim obravnavali 75 kaznivih dejanj, 80 kršitev JRM in 78 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 31 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 4 dejanja nasilja v družini in ponarejanja listin, 2 povzročitvi telesne poškodbe ter po 1 rop, ponarejanje denarja in poskus preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM smo 38 krat posredovali na javnem kraju in 42 krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom.

V 68 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v 9 so se udeleženci lažje telesno poškodovali in v 1 huje. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu smo 15 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah sta bili zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavani 2 osebi, obe na območju PU Maribor, obe državljana BiH.