V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1332 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 494 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 117 prometnih nesreč, 66 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 13 pa so se udeleženci lahko telesno poškodovali. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih devet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 45 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršiteljev.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri povzročitve telesnih poškodb, tri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji denarja, drzni tatvini in grožnji ter eno nasilje v družini in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen trem osebam.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 3 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju Policijske uprave Koper. Vsi so bili državljani Kosova.

Skupaj za varnost. Vaša policija.