V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1224 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 463 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 122 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.

V 110 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 10 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni huje, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov sta bili zaseženi dve vozili.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 24 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržanih je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 21 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje in ponarejanja listin ter dve kaznivi dejanji v povezavi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 50 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 32 na območju Policijske uprave Koper, 8 na območju Policijske uprave Maribor, 5 na območju Policijske uprave Ljubljana, 4 na območju Policijske uprave Novo mesto in 1 na območju Policijske uprave Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (22), Pakistana (9) in Afganistana (6).

Skupaj za varnost. Vaša policija