V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1129 klicev. Med 444 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 64 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, po 10 poškodovanj tuje stvari in vlomov, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 3 grožnje, po 2 kaznivi dejanji v ponarejanje denarja in ponarejanje listin ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 37 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali smo kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama, na območju policijskih uprav Koper in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 8 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika na območju policijskih uprav Koper in Novo mesto.

V 61 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 3 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 24 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 20 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali državljane Pakistana (20), Alžirije (2) in Turčije (2).

Skupaj za varnost. Vaša policija