V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1477 klicev. Med 580 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 110 prometnih nesreč, 98 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 2 nesreči s hudimi in 14 nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 93 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 8 vozil. Pridržali nismo nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 62 intervencij na javnih krajih in 36 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj in Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 33 tatvin, 18 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje ter po 1 povzročitev telesnih poškodb, ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in nasilje v družini. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Poljske (11), Afganistana (2), Bosne in Hercegovine (2).

Skupaj za varnost. Vaša policija