V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1481 klicev. Med 575 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 41 tatvin, 18 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj listin, 3 kazniva dejanja nasilje v družini, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnje in povzročitev telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje drzna tatvina in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 51 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih. Pridržali smo kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Nova Gorica in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 4 voznikom zasegli vozila.

V 108 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 4 na območju PU Ljubljana ter po 2 osebi na območju PU Koper in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija