V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1347 klicev.

Med 497 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 59 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 95 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 prometnih nesreč z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo ter 2 prometni nesreči s smrtnim izidom.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 42 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 31 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 2 povzročitvi telesne poškodbe, ter po 1 kaznivo dejanje dejanja ponarejanja listin, ponarejanja denarja, nasilja v družini, grožnje in kaznivo dejanje dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 15 na območju PU Celje in 5 na območju PU. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (15), Turčije (4) in Kosova (1).

Skupaj za varnost. Vaša policija