V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1268 klicev. Med 488 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 114 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 7 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami. V preostalih 107 nesrečah je nastala le premoženjska škoda.Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 7 vozil. Pridržali smo 1 voznika na območju PU Celje.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 25 intervencij na javnih krajih in 24 v zasebnih prostorih. Pridržali nismo nobenega kršitelja.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 25 tatvin, 9 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, po 3 ponarejanja listin in nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 ponarejanje denarja. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (14), Pakistana (11), Bangladeša (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija