V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1563 klicev. Med 645 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 84 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 33 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, po 4 kazniva dejanja nasilja v družini in ponarejanja listin, po 3 grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje drzne tatvine in preprečitve uradnega dejanja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 57 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 3 osebam na območju Policijskih uprav Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v eni nesreči pa je ena oseba umrla.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 8 na območju PU Koper, 5 na območju PU Nova Gorica in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (5), Sirije (4) in Turčije(2).

Skupaj za varnost. Vaša Policija.