V zadnjih 24 urah smo policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.122 klicev. Med 406 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 69 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 46 kaznivih dejanj.

V 58 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 2 so bili huje, v 9 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru smo opravili 37 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 1 kršitelja, izrekli smo 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 19 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 vlomov, po 2 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog, povzročitvi telesne poškodbe ter nasilji v družini in primer ponarejanja listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper, 6 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (7), Bangladeša (4), Hrvaške (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija