V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1752 klicev.

Med 665 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 115 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 117 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 85 intervencij na javnem kraju in 30 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 6 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Celje.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 41 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 ponarejanji listin in 1 povzročitev telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 8 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Sirije (6) in Maroka (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija