V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1553 klicev. Med 615 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 135 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru, ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 118 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Nova Gorica, ter zasegli 8 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor, Celje in Novo mesto, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Koper in Kranj.

Javni red in mir je bil kršen v 56 primerih na javnih krajih, ter 23-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 1 drzna tatvina, 14 vlomov, 1 rop, 23 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovednimi drogami, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 2 ponarejanji listin in 2 povzročitvi telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 55 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 22 na območju PU Koper, 17 na območju PU Maribor, 14 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (12), Poljske (12) in Afganistana (10).

Skupaj za varnost. Vaša policija