V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1228 klicev. Med 469 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 82 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 19 poškodovanj tuje stvari, 18 tatvin, 12 vlomov, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in povzročitev telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini, grožnja in ponarejanje listin ter 1 drzno tatvino.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 43 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi, na območju policijske uprave Ljubljana, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozila.

V 56 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 3 prometnih nesrečah pa so 3 osebe umrle.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 24 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Irana (18), Afganistana (4) in Belgije (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija