V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 1854 klicev. Med 717 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 18 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 129 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru, ter 86 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 105 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 19 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, 4 s hudimi, ter 1 prometno nesrečo, v kateri je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 11 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer 6 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 vozili na območju Policijske uprave Celje, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor, Kranj in Nova Gorica.

Javni red in mir je bil kršen v 79 primerih na javnih krajih, ter 27-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 3 kršitelje, 2 na območju Policijske uprave Kranj in 1 kršitelja na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini smo 2 osebama na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 37 tatvin, 1 drzna tatvina, 23 vlomov, 1 rop, 12 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 ponarejanje denarja in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 25 na območju PU Novo mesto, po 2 na območju PU Koper in PU Ljubljana, ter po 1 na območju PU Maribor in PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Bangladeša (6) in Pakistana (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija