V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1033 klicev. Med 408 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 88 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 42 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so se zgodile 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 12 nesreč z lažjimi. V preostalih 72 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo voznikom zasegli 6 vozil. Pridržali smo 1 voznika na območju PU Novo mesto.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 30 intervenciji na javnih krajih in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju PU Maribor in Koper.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 18 tatvin, po 7 vlomov in poškodovanj tuje stvari, po 3 nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje listin. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama na območju PU Celje in Ljubljana izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 25 na območju PU Koper, 10 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Murska Sobota. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (21), Turčije (8), Bangladeša (3).

 

Skupaj za varnost. Vaša policija