V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1055 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 416 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 90 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 47 kaznivih dejanj.

V 83 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v šestih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov so bili pridržani trije vozniki in zaseženih devet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 20 intervencij na javnih krajih in 15 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 18 vlomov, 12 tatvin, devet poškodovanj tuje stvari, tri nasilja v družini, dve ponarejanji listin in grožnji ter ena povzročitev telesnih poškodb. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 35 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 34 na območju Policijske uprave Koper in 1 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Nepala (8) in Bangladeša (5).

Skupaj za varnost. Vaša policija