V preteklih 24 urah smo na interventno številko policije "113" sprejeli 910 klicev. Med 349 interventnimi klici, na podlagi katerih smo policisti posredovali, je bilo 10 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim smo obravnavali tudi 56 prometnih nesreč, 22 kršitev javnega reda in miru, ter 43 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 53 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 s hudimi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 9 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 2 vozili na območju policijskih uprav Maribor, Koper in Murska Sobota, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Javni red in mir je bil kršen v 12 primerih na javnih krajih, ter 10-krat v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, 1 drzna tatvina, 9 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 nasilje v družini in 1 grožnja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 29 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 26 na območju PU Koper in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (21), Hrvaške (3) in Indije (3).

Skupaj za varnost. Vaša policija