V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1352 klicev. Med 535 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 133 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 11 nesreč z lažjimi. V preostalih 121 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 10 vozil. Pridržali nismo nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 45 intervenciji na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju PU Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 27 tatvin, 17 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, 6 ponarejanj denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 grožnjo in ponarejanje listin. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 4 osebam na območju PU Celje, Ljubljana in Maribor izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper in 3 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Turčije (9), Severne Makedonije (1) in Srbije (1).

Skupaj za varnost. Vaša policija