V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1353 klicev. Med 499 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 128 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 6 nesreč z lažjimi. V preostalih 121 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu smo zasegli 15 vozil. Pridržali nismo nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru smo opravili 25 intervenciji na javnih krajih in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in Maribor.

Pri kaznivih dejanjih smo zabeležili 35 tatvin, 18 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, po 2 grožnji, preprečitvi uradnih dejanj in ponarejanji denarja ter 1 ponarejanje listin. Da smo zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju PU Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 12 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 6 na območju PU Maribor, 4 na območju PU Koper, 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (4), Turčije (3), Gambijae(2).

Skupaj za varnost. Vaša policija