V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1683 klicev. Med 687 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 128 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 123 kaznivih dejanj.

V 113 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 61 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 56 tatvin, 32 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, sedem povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje, tri nasilja v družini, dve ponarejanji denarja in eno ponarejanje listin, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 39 oseb, in sicer 32 na območju PU Koper, 6 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (7), Bangladeša (6) in Iraka (6).

Skupaj za varnost. Vaša policija