V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1517 klicev.

Med 580 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 108 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 15 prometnih nesreč z lahko in 1 z hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje, Novo mesto in Nova Gorica.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 47 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 41 tatvin, 19 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 4 ponarejanja denarja, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 70 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 33 na območju PU Koper, 25 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Maribor in 5 na območju PU Celje. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Pakistana (16), Indije (11) in Bangladeša (10).

Skupaj za varnost. Vaša policija