V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1551 klicev. Med 581 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v šestih nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo osmim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali dva voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 48 intervencij na javnem kraju in 25 v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo šestim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 31 tatvin, 22 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, pet nasilij v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanji denarja ter eno drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 158 oseb, in sicer 74 na območju PU Maribor, 54 na območju PU Koper in 30 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (44), Burundija (34) in Bangladeša (17).

Skupaj za varnost. Vaša policija