V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1505 klicev. Med 618 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v dveh pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo štirim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 40 intervencij na javnem kraju in 24 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 56 tatvin, 26 vlomov, 21 poškodovanj tuje stvari, tri rope, ponarejanja denarja in grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja oziroma napada na pooblaščeno osebo in nasilji v družini ter eno povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 68 oseb, in sicer 30 na območju PU Koper, 30 na območju PU Novo mesto in osem na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (25), Turčije (12) in Pakistana (11).

Skupaj za varnost. Vaša policija