V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.647 klicev. Med 660 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 96 kršitev javnega reda in miru ter 90 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa nismo pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 66 intervencij na javnem kraju, in 30 v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev na območju PU Maribor, PU Celje, PU Ljubljana in PU Kranj, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi na območju PU Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 47 tatvin, po 13 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji listin, nasilji v družini, grožnji ter po 1 rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 105 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 66 na območju PU Koper, 35 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Indije (22), Pakistana (19), Iraka (15).

Skupaj za varnost. Vaša policija