V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1462 klicev. Med 623 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 83 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 124 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 13 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 55 intervencij na javnem kraju in 28 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 36 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 nasilij v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb, ponarejanji listin, ponarejanji denarja in grožnji ter eno preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 29 oseb, in sicer 18 na območju PU Koper, sedem na območju PU Novo mesto in štiri na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Irana (9), Kube (5) in Indije (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija