V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1471 klicev. Med 596 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 120 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v devetih nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo trem voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 29 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 44 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri grožnje, dve ponarejanji denarja in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter eno povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 235 oseb, in sicer 162 na območju PU Koper, 70 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (62), Burundija (47) in Afganistana (36).

Skupaj za varnost. Vaša policija