V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1343 klicev. Med 540 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 32 kršitev javnega reda in miru ter 76 kaznivih dejanj.

V 108 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo štirim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 24 intervencij na javnem kraju in 8 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 39 tatvin, 18 vlomov, pet povzročitev telesne poškodbe in poškodovanj tuje stvari, tri ponarejanja denarja, dve nasilji v družini in eno ponarejanje listin, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo ter grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 88 oseb, in sicer 57 na območju PU Koper, 21 na območju PU Maribor in 10 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (27), Indije (25) in Bangladeša (9).

Skupaj za varnost. Vaša policija