V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1142 klicev. Med 442 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 43 kaznivih dejanj.

V 49 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo petim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 29 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 15 tatvin, 13 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, dve povzročitvi telesnih poškodb, nasilji v družini in grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 205 oseb, in sicer 130 na območju PU Koper, 40 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Maribor in 10 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (58), Indije (40) in Iraka (36).

Skupaj za varnost. Vaša policija