V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1191 klicev. Med 507 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo šestim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 35 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 38 tatvin, 17 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari in nasilij v družini, dve ponarejanji listin in en rop, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 92 oseb, in sicer 61 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, šest na območju PU Maribor in 4 na območju PU Kranj. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (25), Indije (21) in Rusije (16).

Skupaj za varnost. Vaša policija