V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1358 klicev. Med 588 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči huje telesno poškodovani, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo šestim voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali tri voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 31 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo trem osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 43 tatvin, 24 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, štiri grožnje, tri rope, dve povzročitvi telesnih poškodb in eno drzno tatvino ter nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 119 oseb, in sicer 65 na območju PU Novo mesto, 36 na območju PU Koper in 18 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Rusije (23), Afganistana (20) in Iraka (17).

 

Skupaj za varnost. Vaša policija