V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.288 klicev. Med 497 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.
 
V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika na območju PU Maribor.
 
Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 35 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Novo mesto in PU Ljubljana, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, smo pridržali.
 
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 5 osebam  na območju PU Maribor, PU Ljubljana, PU Celje in PU Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.
 
Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 44 tatvin, 19 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 6 nasilij v družini, 4 grožnje, 3 preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, 2 ropa,  2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 ponarejanji denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 62 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (26), Rusije (25), Kube (7).

Skupaj za varnost. Vaša policija