V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 848 klicev. Med 327 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 35 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj. 

V 59 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 1 nesreči so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 21 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 20 tatvin, 16 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 uboj, rop, nasilje v družini, grožnjo in ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 25 oseb, 14 na območju PU Novo mesto, 7 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (5), Turčije (5) in Kube (4).