V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.329 klicev. Med 493 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 41 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 4 voznike na območju PU Maribor, PU Celje in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 28 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Murska Sobota, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam na območju PU Maribor, PU Ljubljana in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 27 na območju PU Novo mesto in 7 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Kube (13), Pakistana (8), Maroka (4).

Skupaj za varnost. Vaša policija