V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.227 klicev. Med 534 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 33 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU novo mesto, PU Koper in PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, smo pridržali.  Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama na območju PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 43 tatvin, 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 ropa, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 69 na območju PU Novo mesto in 14 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Kube (16), Rusije (16), Bangladeša (11).

Skupaj za varnost. Vaša policija