V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 1.269 klicev. Med 500 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika na območju PU Celje in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 39 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in PU Koper, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini nismo izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 29 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 66 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 60 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Ljubljana. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (18), Sirije (7), Kube (6).

Skupaj za varnost. Vaša policija