V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije '113' zabeleženih 960 klicev. Med 399 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 61 prometnih nesreč, 36 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

V 52 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 29 intervencij na javnem kraju, 7 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji listin, 2 ropa, 2 nasilji v družini, 2 grožnji ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 61 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 39 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper, 6 na območju PU Ljubljana, 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (16), Maroka (11), Pakistana (9).

Skupaj za varnost. Vaša policija