V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1345 klicev. Med 578 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 108 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 33 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 57 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 ponarejanj denarja, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri povzročitve telesnih poškodb in grožnje, dve drzni tatvini in nasilji v družini ter eno ponarejanje listin in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 66 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 48 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 7 na območju PU Celje in 1 na območju PU Kranj, Ljubljana ter Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (17), Afganistana (13) in Irana (7).