V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1530 klicev.

Med 579 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 99 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 112 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 84 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 13 z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Kranj in Murska Sobota.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 40 intervencij na javnem kraju in 10 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 44 tatvin, 22 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 8 ponarejanj denarja, 5 groženj, 5 ropov, 4 nasilja v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 178 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 165 na območju PU Novo mesto in 13 na območju PU Koper.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Maroka (46), Kube (38) in Rusije (25).