V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1460 klicev.

Med 697 interventnimi dogodki, v katerih smo posredovali, smo med drugim obravnavali 146 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 118 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 24 z lahko telesno poškodbo in 4 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Prav tako smo zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Koper in Murska Sobota.

Policisti smo zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 45 tatvin, 16 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 5 nasilij v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in 2 ponarejanji denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Novo mesto.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 184 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 158 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor.

Med njimi smo obravnavali največ državljanov Afganistana (58), Maroka (47) in Turčije (27).